La collita de Poma de Girona creix un 12%

Intervé: Joan Bonany, Director Irta Mas Badia

Poma de Girona tindrà la collita més bona dels darrers tres anys. Amb aquest optimisme la Indicació Geogràfica Protegida ha encetat oficialment el període de recol·lecció en el que es preveuen agafar 87.180 tones de pomes, un 12% més que l'any anterior.

A les instal·lacions de l'IRTA  Mas Badia els responsables de la IGP han desgranat les dades més destacables d'una collita marcada per l'abscència de grans problemes climàtics com pedregades, glaçades o ventades. Això sumat als esforços de productors i productores per adaptar-se al canvi climàtic expliquen l'increment de producció.

Més enllà de qüestions climàtiques l'increment de la producció també s'explica per un augment del terreny agrícola destinat a la poma.

Creixen totes les varietats

Pel que fa a les varietats, totes  preveuen incrementar la producció destacant sobretot la Fugi que augmenta un 39% passant de les prop de 6.700 tones a les 9.300.  La Golden segueix essent la reina amb 26.250 tones seguida de al Gala amb 22.314 tones i la Granny Smith amb 11.270 tones.

La producció gironina representa quasi el 30% de la nacional, amb una recol·lecció prevista de 300.000 tones a Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia