Palafrugell vol donar un impuls al sector industrial

Palafrugell

Data: 07/02/2018

L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell engega un projecte per dinamitzar i comercialitzar els polígons industrials del municipi, atraure-hi noves empreses i consolidar les existents.

El tret de sortida ha estat la presentació d'una pàgina web que té per objectiu donar a conèixer el polígon industrial de Palafrugell, posant a l'abast tota la informació per aquelles empreses que tinguin interès a instal·lar-se al municipi.

L'Ajuntament de Palafrugell reconeix que és només l'inici d'un viatge en què caldrà treballar molt perquè és un sector que des de l'àrea de promoció econòmica no han treballat massa fins ara. A banda, de la nova web, el consistori ha oferit diàleg per treballar plegats amb els industrials que estan instal·lats al municipi com també amb els propietaris dels sòls. Començant per millorar-ne l'accessibilitat, l'enllumenat o donant facilitats en l'àmbit d'ordenances fiscals.

El segon pas després de la presentació de la pàgina web, serà trobar-se amb la gent del polígon industrial que estigui disposada a crear un primer grup de treball. Un embrió que servirà per madurar degudament el projecte amb totes les parts implicades. Si hi ha voluntat per totes les parts, el projecte vol convertir-se en una potent associació que englobi tot el sector industrial. La iniciativa s'ha treballat conjuntament amb la Diputació de Girona que assegura que desenvoluparan ajudes per tirar endavant aquesta idea.

De fet, Palafrugell sempre ha comptat amb una gran tradició industrial. El suro va dur al municipi una industrialització precoç i va convertir Palafrugell en un gran centre de producció internacional. Amb el temps, la producció industrial s'ha anat diversificant, i actualment Palafrugell compte amb 6 zones d'activitat econòmica o polígons industrials on es concentren bona part de les empreses del municipi. Des de l'Ajuntament asseguren que varies d'aquestes empreses tenen la voluntat d'unir-se al projecte. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia