Els caçadors se senten "menystinguts" pel Govern i convoquen una vaga

INTERVÉ: Josep Blanquera, president de la Representació Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça

Els caçadors han iniciat una vaga indefinida. Se senten menystinguts pel govern català, que ha tirat endavant una llei de vedes que preveu sancions que oscil·len entre els 60 i els 120.000 euros, en cas de faltes molt greus, com caçar des d'una zona de seguretat, en un dia de boira o sense tenir el carnet de soci, entre altres d'establertes en la llei de caça. Per altra banda també lamenten que no s'actualitzi una llei que està en ús des de l'any 1970.

El col·lectiu de caçadors adverteix que la seva aturada farà augmentar la població de senglars en més d'un 40% i alerten que aquest augment descontrolat podria fer créixer els accidents de trànsit i els atacs a la ciutadania i també tindria una afectació important en els conreus, a banda de la possibilitat de propagar malalties com la pesta porcina. Els caçadors asseguren que els porcs senglars van guanyant terreny a la ciutat i que estan perdent la por.

Des de la Federació de Caça també lamenten que no se'ls reconegui la seva tasca i que se'ls dificulti la possibilitat d'actuar.

En parlem amb més detall amb Josep Blanquera a l'espai de l'entrevista.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia