Palamós alçarà 34 vivendes d'habitatge en règim cooperatiu i de cessió d'ús

Palamós

Data: 21/06/2021

Intervenen: Maria Puig, Regidora d'habitatge; Joan Barba, Consell Rector de Sostre Cívic; Lluís Puig, Alcalde de Palamós

La cooperativa Sostre Cívic construirà l'edifici en un solar a l'Avinguda Catalunya a tocar de l'Estadi Municipal

En aquest avui descampat de l'Avinguda de Catalunya prop de l'Estadi s'hi alçaran 34 habitatges i places d'aparcament en règim cooperatiu i de cessió d'ús. La Cooperativa Sostre Cívic i l'Ajuntament de Palamós han presentat l'avantprojecte executiu de la primera promoció d'habitatge social en aquest tipus de règim que es construirà a les Comarques Gironines.

Es tracta d'un edifici de més de 2.500 metres quadrats distribuits en planta baixa més cinc. El terreny ha estat cedit per l'Ajuntament de Palamós en una parcel·la de titularitat municipal. La cessió els terrenys es va realitzar a finals de l'any passat i va ser acordada per un període de 75 anys, moment en què els terrenys tornaran a mans municipals. Aquest també és el període de dret d'ús màxim que tindran les persones usuàries de les vivendes.

L'objectiu d'aquest projecte és incrementar el parc d'habitatge social de Palamós en especial atenció a la franja més jove.

El funcionament de l'habitatge cooperatiu és el següent. Les persones  que vulguin formar part del projecte paguen una quota inicial retornable d'uns 15.000 euros a la cooperativa, de la qual en seran sòcies. Llavors, paguen una quota mensual en concepte d'ús de la vivenda que els seus impulsors calculen que serà entre 360 i 500 euros depenent del tamany de la vivenda.

Des de l'Ajuntament de Palamós han explicat que tenen una reserva de terreny per fer un altre edifici de característiques similars si la demanda fos suficient, I és que els terrenys de titularitat municipal en aquesta zona permeten aixecar un altre edifici.

Sostre Cívic és una cooperativa integral d'habitatges i persones usuàries en règim de cessió d'ús, sense ànim de lucre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia