L'atur es dispara i arriba al 40% a les Comarques Gironines

L'atur es dispara i arriba al 40% a les Comarques Gironines
Baix Empordà

Data: 02/06/2020

Foto: Departament de Treball (Llic: Creative Commons)

A les Comarques Gironines s'han deixat de fer 153.000 contractes laborals si ho comparem amb l'any passat


L'atur es dispara a les Comarques Gironines que tanca maig amb 46.300 persones desocupades i una taxa del 40%. L'inici de la desescalada no ha canviat el paràmetre desolador pel mercat de treball que ja es va revelar el passat mes d'abril. Són dades fetes públiques pel Ministeri de Treball Espanyol.

Si mirem enrere entre maig del 2019 i el d'enguany les Comarques Gironines han perdut més de 27.800 llocs de treball i encara més s'han deixat de fer més de 153.000 contractes.

La crisi sanitària ha tocat de ple determinats sectors. I sobretot, ha llastat l'hostaleria, el comerç i el turisme, que suma més de la meitat dels aturats i aturades.
A nivell nacional maig s'ha tancat amb 15.000 aturats més que a l'abril. Un 3,3% d'augment però si ho comparem amb un any enrere l'augment és del 30% En total, a Catalunya hi ha 483 mil persones registrades a les llistes de l'atur.


La segona demarcació més afectada


L'atur ha crescut a totes les demarcacions, tot i que a ritmes força diferents. El major increment s'ha registrat a Barcelona, amb un 4%, seguit de Girona i Tarragona, amb un 1% i Lleida, on pràcticament no ha crescut. En comparació amb el mateix mes de l'any passat, l’increment més alt el trobem, però, a Girona, amb un 39%; seguida de Tarragona, amb un 35, Barcelona, amb un 29 i Lleida amb un 25%.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia