Els càmpings gironins estrenen una temporada "curta i difícil"

Pals

Data: 01/07/2020

INTERVENEN: Miquel Gotanegra, president de l'Associació de Càmpings de Girona // Joaquim Ferrer, secretari general d'empresa i conèixement

Els Càmpings Gironins encaren una temporada que qualifiquen de "molt difícil i curta" i ja pensen en preparar el sector de cares a l'estiu que ve. L'Associació Gironina de Càmpings va celebrar la seva assemblea anual al Càmping Interpals on es va fer inventari de les accions fetes per adaptar-se a la situació Covid i es van posar damunt la taula els problemes i reptes del sector en aquest nou escenari. 

Des de l'empresariat no es dóna la temporada per perduda però sí que constaten que serà molt complicada. I coincideixen amb la Generalitat que la clau és atraure el visitant de proximitat, tant nacional com estranger. Aquell que pot arribar a poques hores en cotxe a la Costa Brava. 

Els càmpings s'han adaptat a la situació de Covid-19 amb mesures de seguretat repartits pels establiments. Protocols de desinfecció de parcel·les i instal·lacions, material de prevenció del coronavirus pel personal i parcel·lació d'espais per garantir les distàncies de seguretat. També un protocol d'actuació en cas que es detecti un positiu entre la clientela. 

Si el turisme de proximitat serà clau, també ho serà donar una imatge de lloc segur. I aquí des del Govern admeten que serà una tasca complicada pel mal nom que diuen té l'Estat Espanyol a nivell internacional. En aquest sentit demanen fer esforços per disociar Catalunya d'una marca Espanya tocada. 

Malgrat tot administració i empresariat coincideixen que el sector és prou sòlid i estructurat com per aguantar l'embastida. 
El sector gironí del càmping depèn en un 80% del turisme estranger i la majoria d'instal·lacions ja estan operatives. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia