Platja d'Aro renovarà les canonades per evitar inundacions

Intervé: Pep Solé, regidor d'Urbanisme

Les avingudes S'Agaró, Castell d'Aro i Doctor Fleming de Platja d'Aro es veuran sotmeses a 24 mesos d'obres per tal de renovar-ne i augmentar-ne la capacitat de les canonades de sanejament i clavegueram. Aquesta és la fase final d'un projecte que va arrencar fa sis anys amb la finalitat d'evitar més inundacions al nucli.

Quan tot just s'està acabant amb el projecte de bombament que dona capacitat de força per portar l'aigua cap al riu Ridaura, ara el consistori ha aprovat l'increment i reforç de les canonades que permetrà portar l'aigua acumulada als carrers fins als sistemes de bombament i la riera de Fenals. En total, 4 milions d'euros que se sumaran als 4 de la primera part del projecte i que es van finançar a través de les factures de l'aigua a 25 anys vista, tot sense que això hagi suposat un increment de les taxes. 

S'espera que la renovació de clavegueram s'aprovi de forma definitiva a l'estiu. El projecte exigeix 1'5 quilòmetres de canonades de sanejament i 2,5 quilòmetres de clavegueres noves de més diàmetre de l'actual. Això es tradueix en 24 mesos d'obres en ple centre platjarenc. 

Els dos anys d'obres previstos es convertiran en més temps real, i és que un dels requisits serà que durant els mesos d'estiu s'aturin. Tot plegat portarà a la finalització del projecte entre els anys 2021 i 2022

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia