La Taula Gironina de Turisme vol ser optimista de cares a una temporada incerta

La Taula Gironina de Turisme vol ser optimista de cares a una temporada incerta
Baix Empordà

Data: 08/07/2020

Intervé: Jordi Martí, President de la Taula Gironina de Turisme - VÍDEO EN PROCÉS

La Taula Gironina de Turisme es mostra voluntariosament optimista de cares a la temporada d'estiu malgrat admetre que la incertesa de l'evolució de la Covid-19 impedeix fer pronòstics gaire agosarats. El 'Think tank' que agrupa les principals associacions empresarials vinculades al turisme de la demarcació, la Universitat de Girona i entitats financeres creu que el sector ha fet els deures i confia en que no hi hagin rebrots per salvar una temporada molt complicada.

Des de la Taula asseguren que les ganes de sortir de la clientela potencial hi són però que la demanda és poruga. En aquest sentit creuen que el binomi proximitat i seguretat serà clau alhora de fer una bona oferta. Admeten que rebrots com el del Segrià tenen un efecte nociu en l'arribada de turistes però també creuen que el sector s'ha posat al dia i sap treballar en la incertesa.

Al costat dels possibles rebrots un altre dels elements que impactarà enguany en el turisme és la planificació que s'ha fet de l'Estat d'Alarma i el desconfinament. El sector lamenta la manca de claredat de les normatives i les previsions i episodis com el ball de dates sobre l'obertura de fronteres amb l'estranger.

Com ja va fer la Unió d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre des de la Taula Gironina del Turisme també opinen que no es pot cridar a la clientela en base als preus baixos. Asseguren que competir per preus és un suïcidi i que cal competir amb serveis i millor eficiència.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia