Inversió de 18'5 milions per arranjar 4 carreteres del Baix Ter

Inversió de 18'5 milions per arranjar 4 carreteres del Baix Ter
La Generalitat intervinguda ha autoritzat quatre projectes de millora de les carreteres del Baix Ter amb una inversió de 18, 5 milions d'euros. Forma part del paquet d'inversions al territori que va prometre el conseller cessat pel Govern Espanyol i empresonat Josep Rull. 

En concret, es tracta del condicionament de la GI-642 i la GI-643 i s’actuarà en tres trams. El primer, el comprès entre La Pera i Parlavà que té una longitud de 3,5 quilòmetres i que comportarà una inversió de 3 MEUR. 
 
En el tram entre Parlavà i Serra de Daró (GI-643), l’actuació se centrarà en 3,4 quilòmetres entre la cruïlla de la GI-642, la C-252 i la intersecció amb la GI-644. S’estima que aquests treballs costaran al voltant de 3 MEUR.
 
El tram entre Serra de Daró i Gualta (GI-643), de 4,5 quilòmetres, l’obra se centrarà entre la cruïlla de la GI-644 i la C-31 i suposarà una inversió de 4,5 MEUR. Les actuacions previstes preveuen eixamplar la via fins als 10 metres amb dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals de metre i mig. També es renovarà el ferm, els elements de senyalització i les barreres de seguretat.
 
El quart projecte de millora serà el condicionament de la GI-633 i la GI-634 entre Colomers i Verges. El tram comprèn 7,1 quilòmetres i preveu l’eixamplament de la carretera amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’un metre. També es millorarà el seu traçat, les interseccions i els elements de seguretat a les travesseres de Colomer, Jafre i Verges. El cost d’aquesta obra serà de 8 MEUR.
 
D’altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de la variant de Torroella de Montgrí a la C-31, que ha de permetre evitar el trànsit de pas pel nucli urbà i millorar la mobilitat a l’entorn.
 
Aquest anunci segueix a l'adjudicació el mes d'octubre de les obres per construir un giratori a l'Empalme

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia