Recta final per a la restauració del Castell de Calonge amb una inversió de 400.000 euros

S'invertiran 400.000 euros en la tercera i última fase de restauració del Castell de Calonge. Les instal·lacions, que acolliran el futur centre d'interpretació de les Gavarres, estaran llestes previsiblement a mitjans de juny del 2022.

Actualment l'empresa "Barcelona Structural & Civil Engineering SCP" està treballant en el projecte bàsic i, des del consistori preveuen licitar les obres a finals d'aquest any. Pel que fa a l'execució, s'espera tirar endavant les reformes en un període de sis mesos, en concret, de novembre fins a juny.

El castell de Calonge està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i se'n té constància des del segle XI. Amb el pas del temps, les seves dependències van passar de presentar un marcat caràcter militar a esdevenir un palau. A les seves immediacions es va anar configurant el que es coneix actualment com el centre històric de Calonge i Sant Antoni.

Si fem una mirada en l'actualitat, l'edifici disposa de nombroses sales destinades a esdeveniments culturals de tota mena. També s'han habilitat espais per a usos polivalents. La voluntat del consistori és la museïtzació de l'espai, a més de fer-lo visitable en la seva integritat.

Ara s'encara la recta final de la restauració del Castell. Tanmateix, des del 2003 s'hi han efectuat diverses actuacions dividides en tres fases, les quals "han suposat l'adequació de l'edifici pel que fa a les instal·lacions i serveis". Fins al moment s'ha invertit 1.860.000 euros. Josep Maria Esquirus i Jordi Payola han estat els arquitectes encarregats del projecte. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia