Salvem el Golfet denuncia una festa a les cales Massoni i Banyera de la Russa

Palafrugell

Data: 12/08/2019

Des de l’associació Salvem el Golfet han denunciat que dissabte es van reunir a les cales d’en Massoni i Banyera de la Russa una quarantena d’embarcacions per celebrar una festa convocada a través de les xarxes socials. Des de l'entitat ecologista recorden que aquest entorn compta amb la màxima protecció ambiental, patrimonial i paisatgística. Forma part del PEIN i EIN Castell-Cap Roig, tant en el seu àmbit terrestre, com marítim; de la Xarxa Natura 2000 i compte amb la protecció costanera derivada del Pla Director del sistema costaner.

La convocatòria de la festa 'botellón' es va fer a través d'Instagram en el compte @abarlofarra. En un post es convocava a la gent pel dissabte 10 d’agost, a partir de les 13h, i es demanava que s’hi assistís amb moltes ganes de festa i carregats de gintònics. També s’instava als patrons de les embarcacions a portar “Cabos, defensas y ancorines” que Salvem el Golfet diu que demostra el nul respecte per l’entorn i el fons marí.

No és la primera vegada que en aquesta cala del Cap Roig s’hi succeeix un fet de les mateixes característiques. El 25 de juliol del 2018, l’associació Salvem el Golfet va presentar instàncies als ajuntaments de Palafrugell i de Mont-ras, ja que cala d’en Massoni pertany als dos termes municipals, denunciant la concentració de persones i d’embarcacions a la zona de l’embarcador i de la barraca de la cala d’en Massoni, del que semblava una festa organitzada, el diumenge 22 de juliol de 2018. 

Van sol·licitar als ajuntaments la col·locació de boies de delimitació a l’entrada de la cala d’en Massoni i de la Banyera de la Russa, així com també la col·locació de boies ecològiques on les barques tinguessin l’obligació d’amarrar-se per tal d’impedir l’arrossegament del fons marí. També demanaven més control i vigilància de les embarcacions que vulguin amarrar en les zones de fondeig d’especial protecció marina.

L’agost del 2018, l’ajuntament de Palafrugell va contestar a la instància dels ecologistes que la petició ació s'incorporaria a la tramitació del Pla d’Usos del litoral 2019. Aquest agost el Pla d’Usos 2019 encara no s’ha activat.

Arran de l’incident de dissabte, l’associació Salvem el Golfet ha presentat dues noves instàncies, als ajuntaments de Palafrugell i de Mont-ras, denunciant la concentració d’embarcacions en la festa organitzada a la Banyera de la Russa i a l’embarcador de la Cala d’en Massoni.

Des de Salvem el Golfet lamenten tan poca precaució i preocupació, per part de les administracions i de Costes, pel què fa referència a la protecció d’indrets tan sensibles com són les cales del Cap Roig i de totes les que estan en zona PEIN, que va des de la Fosca fins el Golfet. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia