Poma de Girona i Generalitat s'emplacen a impulsar la poma entre el jovent

Intervé: Elisabet Sánchez, DARP Generalitat

Hi ha una frase feta anglesa que diu "One apple a day, keeps de doctor away", o en català "una poma al dia manté el doctor en la llunyania". La presentació de la collita s'aprofita cada any per  per reivindicar els valors d'aquest producte de proximitat i saludable. Per aquest acte hi ha passat gent del món de la cuina, per reivindicar els seus valors gastronòmics; de la cançó per lligar producte, paisatge i sentiment i enguany s'ha apostat pel món de l'esport, per vincular el consum de fruita a la vida activa i saludable.

Els convidats d'enguany han estat el grup 'Skatenergía'. Un projecte sorgit a Granollers de la mà de Francesc Boix i Maria Plaza, que amb més de  34.000 seguidors i seguidores a instagram i més de 282.000 subcripcions a youtube, reivindiquen una vida activa i saludable i volen deslligar el món de l'skate de les begudes ensucrades i energètiques.

Des del Departament d'Agricultura de la Generalitat han valorat la poma en dos àmbits. Un el d'un producte saludable i proper i l'altra el d'un producte que genera ocupació i investigació. Dos àmbits, ha lamentat la representant del Departament Elisabet Sánchez, que sovint no es valoren prou alhora de consumir.

Generalitat i sector productiu s'han animat a fer front comú, també amb consumidors i consumidores actives per buscar vies de promoció innovadores per penetrar sobretot en el mercat més jove.

Notícies relacionades

La collita de Poma de Girona creix un 12%
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia