UGT demana que els fixos discontinus es pugin acollir als ERTOs

Baix Empordà

Data: 17/04/2020

Intervé: Xavier Casas, Secretari General d'UGT a les Comarques Gironines
 

El Sindicat alerta que l'empresariat ha deixat de trucar la plantilla fixa de temporada i que això els deixa en una situació difícil


UGT alerta que la crisi del coronavirus deixa a l'estacada els treballadors i treballadores fixos discontinus i denuncia que l'empresariat no els facilita poder-se acollir a un ERTO.

L'aturada pràcticament total del sector serveis ha deixat en una situació complicada els treballadors i treballadores de temporada que cada any treballen en la mateixa empresa. Són els anomenats fixos discontinus. Aquests empleats i empleades solen ser contractats per Setmana Santa i fan tota la temporada fins a la tardor.  UGT assegura que les empreses haurien d'haver agafat aquests treballadors i treballadores ara igualment i incloure'ls dins els ERTOs tal i com s'ha fet amb la plantilla fixa durant tot l'any.

El Sindicat recorda que hi ha una instrucció del Departament de Treball demanant a les empreses que facilitin que aquests fixos discontinus es puguin acollir a ERTOs. De no fer-ho, adverteix, se'ls condemna a la misèria.
 

El sindicat demana "honestadat i responsabilitat" a l'empresariat


UGT exigeix a la patronal que actuï de manera "honesta i responsable" i salvaguardi el benestar dels empleats i empleades que treballen durant la temporada turística.

Pels representants laborals el Govern hauria d'actuar de manera contundent contra les empreses que no atenen les seves pròpies directrius.  
   
NOTÍCIES RELACIONADES


El coronavirus pot provocar pèrdues de més del 70% del PIB turístic a la Costa Brava (16-04-2020)

Quines empreses turístiques de la Costa Brava poden ser beneficiàries de subvencions? (15-04-2020)

L'empresariat platjarenc confia en els punts forts de la destinació Platja d'Aro (15-04-2020)

UGT denuncia pràctiques irregulars respecte els permisos retribuïts recupreables (06-04-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia