Tret de sortida per la contractació de les obres d’urbanització de Mas Pere

INTERVÉ: Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni 

El Ple de Calonge i Sant Antoni ha aprovat per unanimitat, en el ple extraordinari celebrat aquest dijous 11 de març, l'inici de la contractació de les obres d'urbanització del PAU-1 Mas Pere. El fet comporta l'inici del procés per arribar a adjudicar aquest contracte, pas previ a l'inici de les obres que han de solucionar la situació actual de la urbanització. Aquestes obres són un reclam i una necessitat històrica del municipi.

El mes d'agost de l'any 2018 es va aprovar definitivament el projecte de reparcel·lació de Mas Pere. Dos anys més tard, l'estiu del 2020, es va aprovar el projecte de les obres de reforma i millora de la urbanització. I ara, s'ha aprovat la licitació del contracte d'obra. El calendari establert preveu que durant el quart trimestre d'aquest 2021 s'adjudiqui el contracte d'obra i es doni inici a unes obres que finalitzarien a finals de l'any 2023.

Les obres tenen un cost total de gairebé 11 milions d'euros. Aquest es divideix en dos lots: el primer, corresponent a la zona sud de la urbanització, d'un cost aproximat de 4,7 milions d'euros. I el segon, de gairebé 6,3 milions. La major part del cost és finançat per les aportacions dels propietaris. Ara s'ha liquidat la primera de les sis quotes, que depèn de la superfície de cada finca i del seu coeficient de participació.

El projecte preveu fer una actuació integral. En aquest sentit, les obres contemplen la creació d'una xarxa de clavegueram separativa, que permetrà l'eliminació de les fosses sèptiques, la instal·lació de les xarxes de servei d'aigua potable, electricitat i telecomunicacions, que seran soterrades, l'enllumenat públic, l'asfaltatge i construcció de voreres, així com l'adequació de les zones verdes. 
 

NOTÍCIES RELACIONADES

Aproven la reparcel·lació de Mas Pere i les obres podrien començar abans d'un any (08/08/2018)

El govern de Calonge i Sant Antoni aprova el projecte de Mas Pere (31/07/2020)

Veïns de Mas Pere exploten contra el govern de Calonge (28/09/2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia