Torroella i l'Estartit fan un bon balanç de la temporada turística del 2021

La temporada turística d'aquest 2021 a Torroella i l'Estartit ha estat bona. És el balanç que en fan des de l'Àrea de Turisme de l'ajuntament, que aquesta setmana ha presentat la memòria anual per via telemàtica.

El turisme ha vingut marcat, una temporada més, per la covid-19, unes circumstàncies que han provocat incertesa al sector. Així doncs la pandèmia ha fet reduir el nombre de consultes a l'Oficina de Turisme, que n'ha registrat un total de 26.663, un descens de més de 14.700 respecte l'any 2020. La majoria d'aquestes consultes van ser de manera presencial.

Turisme de proximitat

Pel que fa a la procedència dels visitants, un cop més pren importància el turisme de proximitat. El 44% dels turistes han estat catalans, seguits dels francesos amb un 27%. Pel que fa a l'Estat Espanyol, d'on han vingut més turistes han estat del País Basc, de Madrid i de Navarra, en aquest ordre.

Un tipus de turisme familiar que ha vist com s'ha incrementat la demanda per les rutes a peu i en bici en un 61%. Un reflex més que, arran de la pandèmia, els visitants busquen fer activitats a l'aire lliure i en contacte amb la natura.

Pel que fa a les incidències a les platges, aquest 2021 s'han hagut d'atendre un total de 617 assistències per picades de medusa, insectes, petites ferides o insolacions i cremades. A més, també es van resoldre 2.135 incidències amb animals, banyistes, embarcacions o mesures de seguretat per prevenir la covid. A més, es van fer 46 rescats.

Pla de Sostenibilitat Turística

Tota aquesta memòria anual va anar acompanyada de la presentació del Pla de Sostenibilitat Turística, un projecte que té l'objectiu de fer de Torroella i l'Estartit una destinació respectuosa amb el medi ambient i que treballi per protegir el territori. El pla compta amb una inversió de 3,6 milions d'euros que es destinaran al desenvolupament de 29 projectes i accions que s'aniran desplegant fins l'any 2023.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia