Forallac avança en el projecte per fer visitable la Torre de les Hores de Peratallada

Forallac avança en el projecte per fer visitable la Torre de les Hores de Peratallada
Forallac

Data: 31/01/2020

L'Ajuntament de Forallac i la Diputació de Girona estan portant a terme les obres corresponents a la segona, de les tres fases en què s'ha desglossat el projecte per fer visitable l'emblemàtica Torre de les Hores de Peratallada (s. XIII-XV). Després d'una primera actuació que es va fer l'any 2017 per consolidar la seva estructura i garantir-ne la seguretat, l'any passat es va iniciar el projecte que permetrà obrir-la al públic a curt termini. En aquesta primera fase es va fer una nova escala metàl·lica interior, gràcies a la qual, a part de pujar fins al campanar, es podrà observar la imponent estructura constructiva interior de l'edifici medieval.

En la segona de les tres fases, que s'està portant a terme actualment i acabarà el mes vinent, els treballs se centren en la modificació de la coberta inclinada antiga, per convertir-la en un mirador a peu pla. També s'adaptarà l'accés a la planta del rellotge i es farà la preinstal·lació elèctrica. Així mateix, es reproduirà el terra del pis central, avui dia desaparegut, aprofitant els forats existents a les parets originals, on s'hi colen bigues i un paviment de fusta. Això permetrà gaudir de la visió de les espitlleres, que abans estaven tapades.

El projecte que s'està executant permet que per l'ull de l'escala baixin els pesos que fan funcionar el rellotge, una peça mecànica del s. XIX, que ja s'ha reparat i ajustant perquè marqui les hores exactes amb el característic repic de campanes, tan ben valorat pels veïns del poble. El rellotge quedarà visible a la planta superior.

El projecte per a les tres fases té un cost total de 116.303,97 euros. Per a l'execució d'aquesta 2a fase, pressupostada en prop de 50.000 euros, l'Ajuntament de Forallac ha rebut una subvenció de 31.200 euros del Servei de Monuments de la Diputació, que també ha redactat el projecte constructiu, i una altra de la Generalitat, de gairebé 8.700 euros.

La Torre de les Hores és una de les més representatives i ben conservades del sistema defensiu del conjunt medieval. A més, és una de les més visibles, ja que es troba a l'entrada oest, al pàrquing de dalt, un dels principals accessos al nucli històric. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia