Comencen les obres de la rotonda d'entrada a Calonge per instal·lar-hi una escultura

Comencen les obres de la rotonda d'entrada a Calonge per instal·lar-hi una escultura
Calonge i Sant Antoni

Data: 17/04/2019

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni continua impulsant el seu projecte per potenciar i millorar la qualitat dels espais públics, tot promovent i fomentant la divulgació cultural i la creació artística. Dins d'aquest objectiu de valorització de l'espai públic del municipi, l'ajuntament ha fet un pas més començat les obres d'adequació de la rotonda d'entrada a Calonge per tal de poder instal·lar-hi una escultura. L'escultura, de 8 metres d'altura i obra de l'artista Manuel Clemente Ochoa, s'instal·larà al giratori que enllaça l'avinguda de la Unió amb l'accés a l'autovia C-31 i quedarà enllestida durant el pròxim mes de maig.
 
A banda de col·locar l'escultura sobre una fomentació que l'aixecarà a tres metres més d'alçada, s'adequarà la rotonda per tal d'acollir l'obra, dotar-la del valor que mereix i donar més visibilitat al giratori d'entrada al municipi. Les obres d'adequació inclouran la plantació de tres oliveres, així com la instal·lació d'un sistema de rec, un altre d'enjardinament i un tercer d'il·luminació
 
Les obres, que van iniciar-se aquest dilluns, han començat per netejar el voral per tal de drenar correctament l'aigua, tant pel bon funcionament actual de l'obra, com per qualsevol dia de pluja futur. Actualment, els obrers estan enfonsant el voral perquè la rotonda agafi una mica de pendent i aquesta serveixi per desaiguar correctament i sense inundacions. Un cop finalitzat aquest procediment, a l'enfonsament del voral hi col·locaran graveta i pedres que complementaran tot el conjunt. S'espera que a començaments d'aquest mes vinent, engeguin les instal·lacions d'enjardinament i il·luminació. 

Des de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s'ha apostat per la instal·lació de diferents peces escultòriques en espais públics, amb la voluntat de crear un recorregut artístic pel municipi. Calonge i Sant Antoni continua encara reforçant la seva aposta per fer arribar l'art als espais públics. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia