Ajuntament, associacions i veïns es reuneixen per la problemàtica del domini públic

Una llei de costes de 1945 afecta 1200 propietaris d'habitatges del Passeig Marítim de Platja d'Aro. És per això que l'ajuntament i les entitats van convocar una reunió informativa per explicar quina és la situació i quins són els passos que es poden seguir. A causa d'aquesta normativa, les vivendes són considerades de domini públic i, per tant, no es poden registrar ni les compres ni les herències. A la trobada hi han assistit 400 persones. De moment, l'Ajuntament ha decidit emprendre la via judicial perquè els 1.200 propietaris puguin recuperar la potestat de vendre els seus pisos. Pel que fa a l'Associació de veïns es planteja iniciar un contenciós.

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró i l'Associació del Passeig Marítim, amb la col·laboració de la plataforma d'afectats pel domini públic, han convocat una reunió informativa pels veïns afectats. La jornada ha volgut ser una sessió per explicar quina és la situació actual i com s'ha actuat des que va sorgir la problemàtica. També han remarcat que això és una lluita conjunta entre el consistori i les diverses organitzacions.

La problemàtica va començar a sorgir a finals de 2019 quan els compradors d'alguns pisos no els podien registrar perquè eren de domini públic. Això sorgeix perquè molts dels habitatges del passeig marítim estan afectades per una llei de costes de 1945, que qualificava l'espai de zona inundable i que es trobava dins de domini públic. Que es classifiquin com a domini públic, implica que un comprador no pot registrar la compra o que no es pugui donar l'habitatge en herència

Tot i la modificació de la llei de l'any 2013, 12 municipis de l'estat espanyol, entre ells Castell-Platja d'aro, encara es veuen afectats per aquesta normativa.

Des de 2019, hi ha hagut reunions amb la subdelegada del govern a Catalunya i una moció conjunta dels 12 municipis afectats. Des del consistori també estudien l'opció d'iniciar un contenciós contra l'estat per silenci administratiu.

Des de les plataformes expliquen que aquesta trobada mostra la unitat de l'ajuntament i els veïns davant d'aquesta problemàtica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia