La carretera vella de Palafrugell passarà a tenir un únic carril de circulació

La carretera vella de Palafrugell passarà a tenir un únic carril de circulació i una part es convertirà en via verda. L'Ajuntament està treballant perquè des del nucli de Santa Margarida fins a Llafranc la via sigui només d'un sol sentit per tal de reduir el trànsit i evitar accidents. Això serà una realitat a partir d'aquest estiu.

L'Ajuntament de Palafrugell està treballant per reduir els accidents de trànsit. Un dels trams amb més sinistralitat actualment al municipi és a la carretera GIP-6543, coneguda com la carretera vella i que tradicionalment enllaçava la vila amb Calella de Palafrugell. Tot i haver l'avinguda del Mar que uneix de forma ràpida Palafrugell amb els nuclis de Calella i Llafranc, en aquesta carretera secundària estreta el volum de vehicles que hi transiten és elevat, prop de 800 diaris durant l'estiu. Es tracta d'una zona on hi ha càmpings, complexos esportius i dos centres d'oci nocturn i, per tant, hi ha molt moviment, sobretot de gent caminant.

En els últims anys s'ha registrat una alta accidentalitat en aquesta via, de fet aquesta Setmana Santa s'han registrat quatre accidents. Per això, l'Ajuntament farà una actuació per convertir la carretera vella en un únic sentit de circulació des del nucli de Santa Margarida fins a Llafranc. Es preveu que a partir d'aquest estiu ja sigui una realitat. Pel que fa als veïns i veïnes que viuen al llarg de la carretera vella, s'ha previst que tinguin garantit un accés ràpid, tant a l'avinguda del Mar com a la seva zona de residència.

Amb aquesta intervenció, hi haurà més espai per un carril perquè els vianants pugui passar-hi a peu i evitar així el perill de ser atropellats. De fet, la futura via verda de la carretera vella s'interconnectarà no només amb la recentment creada a l'avinguda del Mar sinó també amb l'entrada del carrer de Chopitea per poder anar amb bicicleta o a peu de Palafrugell a Calella de manera més segura. I quan s’executi aquesta actuació, al llarg de la carretera vella s'instal·laran separadors de bicicleta i un sistema innovador de pilones solars  i catadriòptics, perquè de nit reflecteixin la llum dels vehicles.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia