La collita de la poma s'adapta a les mesures de prevenció de la Covid19

Baix Empordà

Data: 14/08/2020

Intervé: Llorenç Frigola, President IGP Poma de Girona

Hi ha habitatges per si cal fer aïllaments i la collita es fa amb grups estables d'un màxim de 15 treballadors

La collita de la poma d'enguany s'adapta a la pandèmia de Covid-19 amb grups estables d'un màxim de 15 treballadors, torns esgraonats, circuits separats, mascaretes, hidrogels i control de temperatures.

La vuitantena de famílies productores i les tres empreses comercialitzadores del sector a les Comarques Gironines han vist com enguany els costos de producció han augmentat exponencialment havent d'adoptar tot un seguit de mesures per prevenir la Covid-19 i saber com actuar en cas de positiu. Amb els departaments de Salut, Agricultura i Benestar Social, el Procicat i les administracions locals s'han acordat uns protocols d'actuació.

La collita de la poma requereix dels serveis d’entre 1500 i 2000 persones. La incorporació dels temporers és progressiva, efectuant-se en 3 períodes com són a l’agost, al setembre i la resta s’incorporen al novembre per acabar la recollida.
 

Un 60% dels treballadors són fixos


Els rebrots de Lleida han posat el focus en la gestió de la pandèmia en el món agrícola. Des del sector a Girona recorden que tenen el terç del volum que té a les Terres de Ponent i que un 60% dels treballadors són fixes tot l'any i la majoria de la resta fixos discontinus. En aquest sentit asseguren que aquest estiu han après molt de l'experiència dels mesos forts de la pandèmia i que els protocols i normes d'actuació estan més clars.

S'han adaptat els allotjaments i hi ha habitatges gestionats per la Creu Roja per si calgués aïllar casos positius.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia