L'Ajuntament de Palamós renova l'enllumenat de més de 200 fanals

Palamós

Data: 09/11/2023

Palamós finalitza el projecte de lluminàries del tipus Led, de més de 200 fanals al municipi, concretament a l'avinguda de Catalunya, al carrer de Gaspar Matas, a la carretera de La Fosca, a la ronda de l'Est, així com als camins de Bell-lloc i del cap de Planes. Per altra banda, la il·luminació de l'Estadi Municipal de Futbol Palamós-Costa Brava també és nova.

Aquest mes de novembre han finalitzat les tasques de renovació i millora de l'enllumenat públic de Palamós, substituint els fanals vells que ja han arribat al final de la seva vida útil, incrementant la qualitat lumínica generada, i per tant el confort i la seguretat de veïns i vianants.

En total, la instal·lació ha estat de 215 noves lluminàries, que permetran rebaixar el consum elèctric, en aquest cas amb una disminució de 190.000 (kWh) a l'any, amb el consegüent estalvi econòmic per al municipi, uns 45.000 euros, i la reducció de les emissions de CO₂ a l'atmosfera, amb 141 tones menys.

Les tasques d'instal·lació de les llums han estat a càrrec d'una empresa especialitzada i el pressupost global del projecte és d'aproximadament 54.000 euros.

Així, l'Ajuntament té previst que aquest procés de substitució se continuï aplicant progressivament en altres sectors de la vila, amb l'objectiu de realitzar el canvi de la totalitat de les antigues lluminàries encara existents al municipi.

Per altra banda, el consistori també compta amb un sistema d'informació energètica mitjançant el qual es fa una acurada anàlisi del rendiment i la funcionalitat de tots els punts de subministrament del municipi.

Gràcies a la implantació d'aquest element de control, basat en un programa informàtic específic, s'ha pogut fer una anàlisi de tots els punts de subministrament elèctric que depenen de l'Ajuntament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia