Unió de Pagesos de les comarques de Girona preoupat per l'encariment dels cereals

Data: 25/02/2022

La guerra entre Rússia i Ucraïna ha disparat la preocupació del sector agrícola i ramader per l'encariment dels cereals. Ucraïna és un gran exportador d'aquest producte i amb el conflicte bèl·lic s'encarirà, i afectarà els pagesos i ramaders. També els consumidors veuran com el preu del pa i l'oli de gira-sol serà més elevat. 

El sindicat d'Unió de Pagesos de l'Empordà alerta que la guerra entre Rússia i Ucraïna afectarà el sector agrícola i ramader. Ucraïna és un gran exportador de cereals i oli de gira-sol a Catalunya.

El conflicte pot provocar problemes d'abastament i un augment dels preus. De fet, aquest dijous ja es va registrar una forta pujada en la borsa del valor del cereal. Si s'encareix, els ramaders es veuran afectats per exemple,  a l'hora de comprar el pinso per alimentar els animals. Això també afectarà la butxaca dels consumidors. Per exemple, a l'hora d'anar a comprar el pa.

Els preocupa també que la Xina i Rússia acabin controlant un gran percentatge de la superfície agrícola. Expliquen, però que els efectes dependran de la durada del conflicte i de com es resol.

A tot això, s'afegeix la sequera i la collita curta de països d'Amèrica del Sud com Argentina i Brasil. En conseqüència, les reserves mundials de cereals van disminuint.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia