Els fons Next Generation concedeixen 3 milions d'euros a Begur

Begur

Data: 17/05/2023

Els fons Next Generation, concedeixen 3 milions d'euros a Begur per dur a terme el projecte "Smart Tourism Mobility", un pla destinat a la pacificació, descarbonització i electrificació de la mobilitat en el municipi seguint les línies europees.

En el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023, la Generalitat de Catalunya ha anunciat que l'Ajuntament de Begur podrà gestionar un total de 3 milions d'euros provinents dels fons Next Generation.

En concret, el consistori begurenc destinarà aquest import dels fons europeus al desplegament del projecte "Smart Tourism Mobility", el qual en principi, tindrà un temps d'execució de dos anys, primer una part que s'executarà el 2024, i l'altre el 2025.

L'objectiu del projecte és continuar consolidant Begur com una destinació turística referent a la comarca i al conjunt del país en matèria i promoció de la sostenibilitat, i també potenciar el model turístic responsable que caracteritza a la vila.

De fet, aquesta setmana l'Ajuntament de Begur ha demanat la col·laboració de tots els habitants del municipi per a fer una enquesta telemàtica sobre la conversió en zona de vianants de dues vies per tal de disminuir les emissions de CO₂ que es podria dur a terme amb l'execució del projecte de mobilitat sostenible.

Concretament, es refereix a la via que connecta el Pou d'en Canyol amb Esclanyà, d'uns 2,5 km, aproximadament, que uniria els dos nuclis a través d'una via verda, per als vianants i adaptada al trànsit de vehicles de dues rodes no contaminants.

L'altre tram que es vol convertir en zona de vianants, és el que uneix el Pou d'en Canyol i el Mas Rostei, d'uns 400 metres, aproximadament.

Així, aquest canvi suposaria garantir la circulació segura de tots els estudiants i famílies que es dirigeixen a la parada d'autobús, i també dels residents de la urbanització "Residencial Begur" que vulguin anar fins al nucli de Begur o d'Esclanyà a través de la via verda ja existent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia