Platja d'Aro estudiarà canvis en el tancament peatonal de l'Avinguda

Intervenen: Marta Ibáñez, respresentant comerciants Galeries; Pedro Torres, regidor de Joventut; Montse Rovira, regidora d'urbanisme; Maurici Jiménez, Alcalde

Els comerciants de les galeries es queixen que el tancament els ha perjudicat i l'equip de govern els emplaça a portar les seves reivindicacions al Consell Econòmic del municipi

Comerciants de les galeries de Platja d'Aro s'han reunit amb l'equip de Govern per mostrar el seu descontentament amb el tancament al trànsit rodat de l'avinguda principal del municipi. Un tancament que asseguren els ha disminuït el flux de gent pels seus locals i per tant també la facturació.

Enguany l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha limitat la circulació a un sentit únic a l'avinguda s'Agaró amb dues rengles de pilones, testos i bancs
El principal argument és que quan les voreres de l'avinguda principal estan plenes els carrers de les galeries les espongen. Un fet, que amb el tancament al trànsit rodat ja no succeïx, ja que hi ha espai suficient perquè la gent passegi pel mig de l'avinguda i ja no es desplaça als carrers adjascents.

Però també n'hi ha d'altres. Un altre greuge que exposen és que no es senten representats per l'ADEM ni s'han sentit informats de les modificacions viàries. També que hi ha casos particulars d'empresaris que tenen aparcaments llogats a l'avinguda principal i que no els pot donar sortida.

Vehicular les demandes i solucions amb el teixit econòmic

Des de l'Ajuntament s'han mostrat oberts a dialogar però ho volen vehicular a través del Consell Econòmic del municipi. Ens on es va decidir en el seu dia la peatonalització dels carrers i on hi ha representades les diferents associacions empresarials del municipi, la part política i la part tècnica de l'Ajuntament. En aquest sentit s'ha convocat una reunió extraordinària per aquest dimecres on discutir les propostes d'aquest grup de comerciants.

Les posicions són divergents entre el tancament total que defensa l'Ajuntament i l'obertura total que defensen aquests comerciants. El punt de trobada pot ser flexibilitzar l'horari de circulació, que ara s'acaba a les 6 i podria allargar-se fins les 10 del vespre.

Entrant en els arguments, però, des de l'equip de Govern neguen que la caiguda de facturació i flux de visitants sigui per culpa de la peatonalització i esgrimeixen també motius de seguretat per no flexibilitzar la circulació.

Un procés de peatonalizació fruit d'un treball de mesos i amb diferents actors implicats

Des de l'equip de govern recorden que el procés de peatonalització arrenca l'estiu passat amb una prova pilot avalada per una enquesta ciutadana i converses amb el sector empresarial del nucli. A partir dels resultats d'aquesta enquesta i conversa es treballa el tancament d'enguany. Des de l'Ajuntament creuen que en el marc d'aquests processos hi ha hagut aquest col·lectiu que no s'hi ha sentit representat.

Amb el diàleg obert però posicions encara divergents els comerciants no descarten portar les seves queixes a nivell de protesta pública i convocar algun acte si no s'atenen les seves

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia