La sisena onada passa factura a les pimes de la demarcació

Palamós

Data: 28/01/2022

INTERVÉ: Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós

La sisena onada està passant factura a les petites i mitjanes empreses de la demarcació de Girona, que s'han vist obligades a replantejar la seva activitat. Segons una enquesta realitzada per Pimec un 8% dels negocis s'ha vist obligat a aturar-se totalment, des del 21 de desembre i fins avui. Per altra banda, un 31% ha aturat l'activitat de manera parcial.

Pel que fa al Baix Empordà, ha afectat de manera irregular segons el municipi, i molts comerciants han aprofitat aquest període per fer vacances. En general aquestes afectacions han provocat un augment de costos a les pimes.
 
Per intentar fer front a aquesta situació les empreses han hagut de reestructurar-se, ja sigui a través de la contractació de personal, organitzant la plantilla en grups bombolla o incrementant el teletreball, entre d'altres. En alguns casos també han tigut problemes pel que fa a la tramitació de les baixes laborals.

Des de la Cambra de Comerç de Palamós es queixen de la falta de previsió de la Generalitat a l'hora de gestionar els paquets d'ajudes necessàries per minimitzar les despeses causades per les restriccions. Demanen que hi hagi una previsió sobre com gestionar les diferents mesures que s'hagin de prendre a partir d'ara, i reclamen que se'n facin partíceps de manera activa als representants empresarials i sectorials.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia