Presentada la Terracotta Biennal de La Bisbal d'Empordà

INTERVENEN: Dani Sabater, tècnic de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local / Joan Vilà-Clara, president de l’Associació de Ceramistes /  Enric Marquès Serra, alcalde 

Neix la Terracotta Biennal, l'esdeveniment que vol col·locar La Bisbal com a autèntica ciutat referent de la ceràmica al sud d'Europa. La proposta cultural, artística, artesanal i expositiva tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 d'octubre d'enguany.

Inspirada en fires i trobades europees com la de Montelupo, a la Toscana, o la de Lió, la Terracotta Biennal no vol ser una mera fira d'expositors. Conscient de les complicacions de dirigir-se només al públic generalista no vol convertir-se en un simple mercat artesà, sinó que té vocació de punt de trobada entre diversos agents del món professional que tinguin relació, d'alguna forma, amb la ceràmica: des de galeristes d'art, fins a estudis d'arquitectura o gent del món de la gastronomia. Organitzada a tres bandes per l'Associació de Ceramistes de la Bisbal, l'ajuntament del municipi i el Terracotta Museu, la Biennal tindrà el museu com a seu central, però vol dur actes, exposicions, visites o tallers d'experimentació a tota la ciutat. Ho farà, a més, amb una primera temàtica central exclusiva de l'edició 2020: la impressió 3D amb ceràmica. En conjunt, diversos ítems que volen posar en valor el bon moment de salut de la ceràmica creativa a La Bisbal.  

La Terracotta Biennal arriba com una acció dins del projecte COOP'ART, una estratègia d'innovació i desenvolupament sostenible de l'artesania compartida per una dotzena de socis francesos i catalans i que es troba a la vegada en el marc del programa POCTEFA de la Unió Europea de cooperació territorial. És per això que l'esdeveniment d'enguany comptarà amb una gran presència de creadors de fora, sobretot de la zona d'Occitània, entre la quarantena d'artistes participants. Pel que fa a la programació exacta de la Biennal, s'anirà concretant i presentant durant els propers mesos. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia