Quasi el 20% dels baixempordanesos no utilitza internet de forma habitual

Baix Empordà

Data: 05/11/2018

El 17% dels baixempordanesos i baixempordaneses no utilitzen internet de forma habitual, 3 punts per sobre de la mitjana catalana i 2 per sobre l'europea. La comarca es troba a la meitat baixa d'us d'interent liderat pel Baix Camp, el Gironès, el Barcelonès i el Tarragonès

L'Idescat ha fet públiques les dades de l'enquesta territorial TIC a les llars amb 4 punts més d'ús d'internet que l'onada anterior del 2015. L'enquesta analitza el comportament respecte la xarxa dels ciutadans d'entre 16 i 74 anys.

L'Enquesta territorial TIC a les llars és una operació de caràcter biennal que té per objectiu obtenir estimacions territorials dels indicadors més importants d'equipament i ús de les TIC a les llars catalanes. Per assolir aquest objectiu es fa una enquesta telefònica a 3.150 habitatges de tot Catalunya.

Un 20% de la població sense accés a banda ampla

El 20% de les llars baixempordaneses encara no tenen accés a la banda ampla. Si dividim Catalunya en tres grups segons l'accés a l'alta velocitat, el Baix Empordà estaria situada al segon grup. Les Terres de l'Ebre i el Pirineu tenen molt per avançar en aquest aspecte mentre que l'Àrea Metropolitana de Barcelona els índexs de llars amb banda ampla superen el 80%.

Al marge de l'ús d'internet també es fa referència a altres eines com el correu electrònic o les compres en línia. Pel que fa a l'e-mail' el Baix Empordà és la tercera comarca catalana on menys gent utilitza el servei. De fet, el 32% dels censats a la comarca no tenen correu electrònic. Només superat pel Baix Ebre i la Terra Alta.

Quasi la meitat dels baixempordanesos no fan compres per internet

Quasi la mitat dels baixempordanesos mai ha fet compres a través d'internet, essent la sisena comarca catalana i la segona gironina que menys utilitza la xarxa per consumir.

Un tema recorrent quan es parla d'ús d'internet és el servei que ofereixen les companyies. El 24% de les llars catalans han presentat queixes contra les empreses de telecomunicacions. En el cas del Baix Empordà la xifra és un punt inferior, essent de fet, la 4a comarca catalana que menys queixes presenta.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia