Sant Feliu de Guíxols prepara el Pla Local d'Habitatge

Trobar un habitatge amb un lloguer assequible pot resultar una tasca complicada, sobretot si ets jove o en risc d'exclusió. Una situació que s'incrementa als municipis costaners, per l'afegit dels lloguers turístics. Per tal de posar fre a la problemàtica, Sant Feliu de Guíxols està elaborant un Pla Local d'Habitatge. El document, que es troba en fase de redacció, oferirà una instantània de la situació residencial al municipi i alhora assentarà unes bases per emprendre futures actuacions.

S'obre el procés participatiu amb diferents actors implicats
Durant el mes de novembre s'està realitzant un procés participatiu, que posa sobre la taula no només els reptes sinó també les demandes de diferents sectors, tals com les entitats o els tècnics en matèria. Així doncs, aquest dimarts es va realitzar una sessió amb la ciutadania, on es van recollir diverses propostes que seran estudiades i es podrien incloure al pla. També s'ha obert un qüestionari en línia, per tots aquells que no van poder-hi assistir.

L'Ajuntament pretén comprar una part del terreny de l'antiga fàbrica Huguet
Pel consistori una solució a llarg termini es defineix en adquirir terrenys. És el cas, de l'antiga fàbrica de suro Huguet. L'Ajuntament, en concret, ha demanat l'autorització a la Generalitat per comprar una part de la parcel·la amb la voluntat de promocionar-hi 30 habitatges.

Un dels edificis dels germans Anlló anirà destinat a lloguer social
Més enllà de les competències municipals, el Departament de Patrimoni posarà a disposició de l'Agència de l'Habitatge un dels tres edificis dels Germans Anllò, que encara no tenen propietari. En un futur es preveu que es destini a lloguer social.

103 pisos buits propietats de grans tenidors
Si ens centrem en les dades, un diagnòstic de la Plataforma V'eriticat del 2020 situava en 103 els habitatges desocupats a Sant Feliu de Guíxols des de fa més de dos anys, i que alhora són propietat d'entitats bancàries o de grans tenidors. Des del consistori s'ha reconegut que la situació actual és precària, ja que hi ha més oferta que demanda, i des de l'administració asseguren que no disposen de suficients pisos per posar a disposició de la ciutadania. Així doncs, per tal de donar resposta a les creixents necessitats en matèria d'habitatge s'espera que el Pla Local ja es pugui començar a aplicar a principis de l'any que ve.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia