Els apartaments turístics preveuen una bona Setmana Santa

Baix Empordà

Data: 23/03/2022

Els apartaments turístics constaten un bon ritme de reserves per Setmana Santa i la temporada d'estiu. Ho confirma l'associació Costa Brava-Pirineu, que preveu unes xifres d'ocupació similars a l'etapa prepandèmia. També s'apunta a la progressiva recuperació del visitant europeu, malgrat la incertesa econòmica i geopolítica.

Les trucades per reservar un apartament turístic a la demarcació no cessen, sobretot amb vista a la temporada d'estiu. Ara bé, el primer esgraó que han d'assumir els llogaters és la Setmana Santa, que enguany abasta del 10 al 17 d'abril. Des de l'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) preveuen unes "bones xifres d'ocupació", encara que en aquesta època de l'any preval "la reserva d'última hora".

Entre els clients continua regnant el principi de proximitat. Barcelona i la seva àrea metropolitana aporten el principal gruix de visitants, seguit pels francesos. A l'estiu la tendència es manté. Tot i això, l'associació apunta a una recuperació progressiva del visitant internacional.

L'increment del cost de l'electricitat, així com la invasió d'Ucraïna, de moment, no causen estralls en el sector dels apartaments turístics. A hores d'ara "només s'han registrat algunes cancel·lacions de turoperadors russos a la Costa Brava Sud", i "en general els preus es mantenen".

Així, a les portes de Setmana Santa es preveu que el 46% dels allotjaments turístics resti disponible i alhora es consolidin les tendències adquirides durant la pandèmia. En aquest sentit, es manté la demanda de les cases grans amb piscina privada, i reviuen els allotjaments situats en zones d'interior i més tranquil·les.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia