Només un 8 per cent dels comerços i empreses de Platja d'Aro són grans franquícies

Intervé: Maurici Jiménez, regidor de promoció econòmica de Castell-Platja d'Aro

Platja d'Aro és el 20è municipi de Catalunya amb més capacitat d'atracció comercial per davant de la pròpia ciutat de Barcelona. Això significa que el poder de la localitat baixempordanesa per atreure comerços no quotidians i diversificar la seva oferta és de gairebé un 30%. 

És una de les conclusions extretes de l'informe de diagnosi d'ecosistemes comercials encarregat per l'ajuntament, que conclou la bona salut comercial del municipi entre els anys 2016 i 2018 però subratlla el marge de millora amb la detecció d'àrees d'especialització i de noves oportunitats de negoci. 

Platja d'Aro compta amb 994 locals comercials i naus empresarials, dels quals 807 estan ocupats. De fet, el municipi compta amb 82% d'aprofitament del teixit comercial i compta amb un dels índex de comerços per cada 100 habitants més alts de Catalunya, amb un percentatge d'un 8'59%. 

Una de les conclusions més sorprenents de l'informe, fins i tot pels propis empresaris locals i administració, és que d''entre la oferta comercial de Platja d'Aro, les grans franquícies i multinacionals representen només un 8%. 

D'entre la oferta platjarenca hi ha una forta presència del sector hoteler i de restauració amb 233 establiments, gairebé un 30% del total. Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia