Torroella aposta per la municipalització del servei d'abastament d'aigua

La concessió del servei d'abastament de l'aigua potable a Torroella de Montgrí i l'Estartit es va adjudicar a l'empresa SAUR -posteriorment reconvertida en SOREA i recentment, en AGBAR- en el plenari del mes de juliol de l'any 1971. Quaranta-un anys després, el consistori torroellenc ha aprovat, amb majoria absoluta, un canvi de gestió, apostant per la municipalització del servei.

La que apareix en les imatges és la planta potabilitzadora de Torroella de Montgrí i l'Estartit, una de les infraestructures que més va patir els efectes del temporal Gloria el mes de gener del 2020. Aquesta va quedar totalment inundada i es va convertir en l'afectació més important que va provocar, econòmicament, el temporal al municipi. Per reparar-la s'estimava una inversió d'1,3 milions d'euros.

Els treballs s'ha anat fent de manera progressiva. Avui dia, un any i nou mesos més tard, ja es pot dir que la reparació està finalitzada i que la planta funciona amb total normalitat.

Des d'aquest edifici és des d'on es converteix l'aigua captada del riu Ter en aigua apta per a l'ús domèstic. L'aigua potable s'emmagatzema en dipòsits i, posteriorment, passa la xarxa de distribució fins a arribar als habitatges.

Aquest servei d'abastament d'aigua potable a Torroella i l'Estartit és gestionat, des de l'any 1971, per una empresa externa. A partir de l'1 de gener del 2023, serà l'Ajuntament qui passi a fer-se'n càrrec, fent efectiva la municipalització del servei.
 

La idea inicial era fer un canvi de gestió per tenir més control sobre el servei de l'aigua potable. A mesura que ens hem anat submergint en el procés i hem anat escoltant les opinions dels experts i de diversos Ajuntaments que ho porten a terme, hem acabat apostant per municipalitzar la totalitat d'aquest servei." - Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Torroella i l'Estartit gestionarà tota la infraestructura i procés de potabilització. Des dels pous, la potabilitzadora, i la distribució als cinc dipòsits, fins a arribar als comptadors de cada un dels habitatges del poble.

 

Fem aquesta aposta també per intentar aconseguir que els marges econòmics -totalment legítims- que tenen les empreses concessionàries dels serveis d'aigua repercuteixin, directament, en la millora del servei, en noves inversions. És important poder tenir el control de tot el que està passant amb l'aigua potable del nostre municipi." - Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit

El canvi de gestió es va aprovar en ple municipal amb els vots a favor de l'equip de govern i també de Junts, la CUP, L'EST i Ciutadans. Compromís hi va votar en contra

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia