La Bisbal rehabilitarà les Escoles Velles amb una subvenció dels fons Next Generation

La Bisbal d'Empordà

Data: 22/11/2022

La Bisbal d'Empordà disposarà de més d'1,3 milions d'euros d'inversió dels Fons Next Generation per a la rehabilitació energètica de les Escoles Velles. Les obres, de caràcter integral per a l'edifici, se centraran en la millora de l'eficiència energètica, l'accessibilitat i la conservació de l'equipament.

Les imatges que es poden visualitzar a la peça mostren l'estat actual en què es troba l'interior de les Escoles Velles de La Bisbal d'Empordà, un edifici de l'any 1910 format per dos blocs d'estil modernista que és catalogat com un Bé d'Interès Local a l'inventari de patrimoni arquitectònic de Catalunya.

Al llarg dels seus cent dotze anys d'història s'hi han realitzat diverses intervencions, però mai s'hi han dut a terme treballs de millora de l'eficiència energètica, l'accessibilitat i la conservació. Això ara serà possible gràcies a l'arribada d'una subvenció dels fons Next Generation per un import d'1,3 milions d'euros per a les obres -de caràcter integral- de rehabilitació de l'equipament. El projecte que van presentar-hi té un cost d'1,7 milions. El consistori es farà càrrec de la diferència.

L'actuació, que preservarà les característiques arquitectòniques de les Escoles Velles, se centrarà a disminuir la demanda energètica i a evitar el deteriorament de les façanes, malmeses per les grans humitats. Pel que fa a l'accessibilitat, s'instal·larà un ascensor exterior annex a la passarel·la existent.

El termini d'execució preveu que finalitzin el 30 de setembre de l'any 2024. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia