Obres de neteja en el torrent soterrat de Torroella de Montgrí

Intervé: Marc Calvet, regidor d’escombraries, enllumenat i neteja de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit
 
El passeig de Catalunya de Torroella de Montgrí alberga sota el seu asfaltat un torrent, el qual se li estan realitzant unes obres de neteja i manteniment per tal de millorar la seva capacitat d’evacuació. De fet, la situació de forts temporals que ha viscut la vila aquesta primera meitat d’any, capitanejats pel Glòria i el Sant Jordi, ha generat una acumulació de residus i un taponament parcial de la galeria subterrània.

Les obres en el torrent, situat sota una de les vies més cèntriques de Torroella, van començar el passat divendres i es preveu que durin fins a finals d’aquesta setmana amb una afectació mínima a la circulació viaria.

Aquesta intervenció té l’objectiu de retirar l’acumulació de material, com roques i fang, així com millorar la connexió de la galeria amb el tub que aboca l’aigua al rec del Molí. En aquest punt, actualment existeix una mena d’escaló que ofereix un desnivell d’uns 70 centímetres. Això fa, que s’ocasioni una retenció de material. Així doncs, en aquest punt s’està construint una rampa amb la finalitat d’evitar una possible obstrucció de sediments.

La darrera actuació de manteniment es va realitzar el juny de 2016. Ara fa 4 anys la situació era límit, ja que en aquella ocasió els fangs acumulats ocupaven pràcticament tota la secció del torrent canalitzat. Amb la intervenció d’enguany es preveu que les obres de neteja de la riera es puguin realitzar cada cop amb menys freqüència.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia