UGT denuncia que la pèrdua de llocs de treball precaritza i envelleix la població

Baix Empordà

Data: 14/11/2018

La muntanya russa que genera l'estacionalitat laboral al Baix Empordà és una de les cares més fosques de la precarietat laboral, que del segon al quart semestre de l'any genera la pèrdua de prop d'un 20% de llocs de treball a la comarca. Això és el que denuncia un informe sobre estacionalitat laboral publicat pel sindicat UGT, que alerta que la pèrdua anual de llocs de treball és una bomba sociològica que precaritza i envelleix la població.  

La inestabilitat laboral i empobriment que es deriven de la inestabilitat del mercat estan directament relacionades amb la disminució de les rendes familiars per càpita, que en el cas del Baix Empordà és un 25% més baixa que a les comarques de Barcelona. 

Una altra de les grans problemàtiques derivades de l'estacionalitat del mercat és que s'aboca als joves a marxar del territori per la impossibilitat d'arrelar-hi en unes condicions tan inestables. 


Un bon sector industrial i turisme de qualitat

Des d'UGT proposen solucions com apostar per un sector industrial fort que doni estabilitat al mercat tot l'any i el foment d'un turisme de qualitat per sobre de la quantitat que allargui la temporada i potencïi altres vies com el turisme de negocis. 

En aquest sentit, el sindicat demana que es concreti el Pla Nacional d'Indústria per definir un turisme molt més planificat i regulat on es cuidin aspectes com la cura del paisatge, la formació del personal o el respecte pels treballadors. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia