Deu agents de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro porten l'Ajuntament als Tribunals

Deu agents de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro porten l'Ajuntament als Tribunals
Deu agents de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro han portat a l'Ajuntament las Tribunals perquè no han cobrat durant anys un plus de productivitat que asseguren van pactar al seu dia amb el consistori i del qual hi ha jurisprudència favorable als treballadors en casos similars.

Segons recull l'ACN els agents van fer una primera reclamació a l'Ajuntament que va ser denegada via silenci administratiu. Davant d'aquesta situació van optar per interposar demandes a diversos jutjats contenciosos-administratius, que des del 2014 estan donant la raó als treballadors en casos similars.

La defensa dels treballadors lamenta que l'Ajuntament no hagi vehiculat una solució a un conflicte que podria costar al voltant dels 6.000 euros.
La jurisprudència que hi ha sobre el cas afirma que no hi pot haver disparitat de criteris en les nòmines dels policies depenent de l'any d'ingrés al cos perquè es lesiona "el dret fonamental a la igualtat retributiva"

L'Alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut, ha declinat fer declaracions al respecte a TV Costa Brava. Des de l'Ajuntament sí que han admès, a l'ACN,  que durant un temps hi va haver desigualtats retributives perquè els pressupostos generals de l'Estat del 2011 van congelar les retribucions públiques i impedien seguir pagant el plus de productivitat als agents que van entrar al cos a partir d'aquest any. Unes diferències que, segons el consistori, van eliminar-se amb el conveni col·lectiu del cos signat el 2014.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia