Tanca l'Hotel Hipocrates i deixa tirada la plantilla i clientela que havia fet reserva

Intervenen: David Mayor, President del Comitè d'Empresa; Esther Estanyol, Representant d'administració; Ainhoa Esteban, Cap de recepció

La plantilla denuncia que ni l'empresa propietària de l'edifici ni la de l'explotació els diuen res

Van tornar de vacances de Nadal i es van trobar la porta així. Tancada amb pany i forrellat i sense informació del perquè no podien accedir al seu lloc de treball. L'Hotel Hipocrates de Sant Feliu de Guíxols ha abaixat la persiana deixant tirada la plantilla fixa i eventual i segons denuncia el Comitè d'Empresa reserves futures.

La plantilla s'ha concentrat a l'aparcament d'aquest històric establiment de la ciutat ganxona per conèixer una situació que ja està en mans del Departament de Treball. L'Hotel està tancat ara per temporada, però tot i això tenia sis treballadors i treballadores fixes que seguien fent feines a l'establiment. Aquests van marxar de vacances de nadal el 20 de desembre però quan aquest dilluns s'havien de reincorporar al seu lloc de treball es van trobar els panys canviats i alarmes noves. Tot plegat a les portes d'una temporada que hauria de començar a finals de febrer amb una plantilla eventual amb qui ja s'havia emparaulat la contractació.

Historial d'impagaments, deutes i embargaments

L'Hotel Hipocrates tenia dificultats econòmiques però segons el Comitè d'Empresa s'anava trampejant la situació. L'empresa propietària era el grup hoteler Stelgroc, amb altres hotels al Maresme i un historial de denúncies per impagament a proveïdors, deutes amb l'administració pública i embargaments d'Hisenda.

Degut a aquests deutes l'edifici, que no la seva llicència d'explotació, va passar a mans d'un fons d'inversió. La plantilla estava al corrent que es movien coses però asseguren que des de la direcció sempre els deien que la nova propietat mantindria el negoci i els llocs de treball.

Desballestament de l'Hotel Hipocrates

La plantilla denuncia que hi ha un silenci absolut tant de l'empresa propietària de l'edifici com la de l'explotació i que a més han detectat moviments a l'interior de l'edifici com desballestament d'estances o buidatge de material. Lamenten que s'han buidat caixes fortes i que no poden accedir a l'interior d'un edifici on hi tenen pertinences personals que no han pogut recuperar. 

El cas ara està en mans del Departament de Treball que segons fonts del Comitè d'Empresa ja ha citat les diferents parts en una reunió. Amb aquesta citació la plantilla confia en tenir els primers documents escrits de quina és la situació de l'empresa per començar a emprendre accions legals per defensar els seus drets.

A hores d'ara, i malgrat el tancament, la web segueix permetent fer reserves.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia