Tots els municipis del Baix Empordà tenen anuncis a Airbnb amb més de 6.800 entrades

Baix Empordà

Data: 29/08/2018

El Baix Empordà té 6.861 pisos anunciats a Airbnb bàsicament a la costa però també a l'interior. De fet, la plataforma de lloguer de pisos turístics té presència en tots i cada un dels municipis de la comarca.

Torroella de Montgrí i l'Estartit i Castell-Platja d'Aro lideren la presència Airbnb per aquest ordre amb 1062 i 1027 anuncis. Els segueixen un segon grup de municipis format per Begur, Palafrugell i Calonge - Sant Antoni amb 869, 867 i 768 anuncis respecticament. En un tercer escaló hi ha Sant Feliu de Guíxols, Pals i Palamós amb 554, 542 i 477 respectivament. Santa Cristina d'Aro té 2010 anuncis.

Aquests són els municipis on Airbnb hi té més presència però les dades recollides pel web DataHipo, que estudia i quantifica el fenomen dels pisos turístics, demostren que la plataforma té presència arreu. Per posar alguns expemples, Foixà té 18 anuncis, Colomers 5, Ullà 13 o Verges 13.

A la Costa Brava Lloret i Roses amb 1941 i 1977 anuncis són les dues ciutats amb més anuncis a Airbnb. De fet, el mapa deixa clar que la majoria de l'oferta es concentra a la franja costanera i a la ciutat de Girona, com de fet, passa a la resta del país i l'Estat Espanyol. De fet, en el conjunt de les 17 Comunitats Autònomes hi ha més de 238.000 anuncis bàsicament concentrats a Barcelona i Madrid, les Illes Canàries i Balears i tota la franja costanera.

Amfitrions professionals

Airbnb és una plataforma de les anomenades d'economia col·laborativa com són Uber o Wallapop. Els seus responsables defensen que ajuden a diversificar el turisme i als locals a treure'n un benefici. És una empresa nord-americana que permet als propietaris a oferir pisos o habitacions i als viatgers llogar-les durant les seves vacances.

Al seu voltant però, ha cresctu tot un negoci aprofitat per anfitrions 'professionals' que gestionen 5 o més pisos, i que tot i representar un 5% els inscrits a la plataforma gestionen entre el 30 i el 75% dels anuncis segons la població.  El Baix Empordà no és indiferent a aquest fenomen

Per exemple, a Torroella i l'Estartit 16 amfitrons (6%) gestionen el 67% dels anuncis. Un fenomen que es repeteix a Calonge-Sant Antoni on 14 amfitrions gestionen el 50% dels anuncis; o a Begur on 21 amfitrions gestionen el 53% dels anuncis.

La resta de municipis grans es troben entre el 35% i el 50% de tenidors de 5 pisos o més gestionant els anuncis. Un fenomen, però, que no es reprodueix en els municipis més petits.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia