Els vins de l'Empordà, presents al 40% de les cartes dels restaurants de luxe de Barcelona

Baix Empordà

Data: 28/01/2019

El 40% dels restaurants de gamma alta de Barcelona ja ofereixen vins de l'Empordà a les seves cartes. Un estudi encarregat per la DO Empordà certifica que els vins de la zona cada cop són més apreciats pels consumidors i més presents a les cartes dels establiments més prestigiosos de la capital catalana.

L'estudi de la consultora Visirius retrata la penetració dels vins empordanesos a la Ciutat Comtal i el xifra en general en un 20%. La presència de vins de les dues comarques tenen encara camp per recòrrer als restaurants de gamma mitjana i de batalla amb uns índexs del 27 i 16% respectivament.

Respecte als altres territoris vitivinícoles amb presència a les cartes dels restaurants barcelonins, la DO Empordà és el desè en comparació amb la resta del món i la sisena si ho comparem només amb les DO catalanes.

En gamma de preus l'estudi situa els vins empordanesos en una gamma competitiva, amb 20 euros per ampolla de mitjana.
Per elaborar l’estudi s’han analitzat les cartes de 1.139 restaurants de  la ciutat de Barcelona i s’han realitzat també enquestes qualitatives a una trentena de professionals dels àmbits de la restauració, la distribució i la comunicació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia