Torroella amplia la capacitat de captació d'un dels dos pous que abasteixen el municipi

Torroella de Montgrí

Data: 13/02/2024

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha ampliat la capacitat de captació d'un dels dos pous que abasteixen el municipi. Una acció que s'ha decidit fer en vist de l'agreujament de la sequera. D'aquesta manera, amb la neteja dels pous i l'increment del cabal de captació no hauran de dependre de la compra d'aigua de pou provinent de Gualta.

Torroella de Montgrí i l'Estartit, i el conjunt de municipis que s'abasteixen de l'aqüífer del Baix Ter, es troben en fase d'ALERTA per sequera des del passat 27 de setembre. En aquests moments, però, la situació al conjunt del país és molt greu. De fet, el 2 de febrer 202 municipis que s'abasteixen de l'aigua del Ter i del Llobregat van entrar en fase d'EMERGÈNCIA. En vist d'aquesta situació, el consistori de Torroella de Montgrí a través de Montgrí Aigua, ha portat a terme, recentment, treballs de rehabilitació d'un dels dos pous que abasteixen al municipi. En concret, s'ha actuat a l'anomenat pou Canet 2 per tal de recuperar cabal de captació. L'any passat es van fer treballs similars al pou Canet 1.

Normalment es troben amb pèrdues de cabal a causa dels processos d'obstrucció i incrustació que acostumen a afectar aquestes captacions per la precipitació de sals minerals, corrosió i colònies orgàniques. L'obstrucció de la reixa de filtració subaquàtica provoca, a més, una pèrdua de rendiment que comporta un increment de despeses d'extracció durant tot l'any. Aquestes pèrdues podrien suposar un problema especialment durant l'estiu, coincidint amb el pic de la temporada turística.

Amb aquesta neteja dels pous i l'increment del cabal permetrà no haver de dependre tant de la compra d'aigua de pou provinent de Gualta. Els treballs estan valorats en 115.709 euros i compten amb una subvenció de 50.000 euros(52,94%) de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia