L'atur cau al Baix Empordà per l'inici de la temporada turística

Baix Empordà

Data: 04/06/2019

La temporada d'estiu es comença a notar al Baix Empordà amb una caiguda de l'atur el mes de maig de més de 300 persones, el que situa la taxa comarcal en l'11%, idèntica a lamitjana nacional.

Els sindicats majoritaris, UGT i CCOO han atribuït la reducció de l'atur a l'estacionalitat per l'inici de les campanyes turístiques i agràries i alerten de la precarietat que suposa una contractació tant temporal.

Lideren la caiguda els municipis turístics

Bona prova d'això és que del top-ten de municipis que lideren la reducció de l'atur a la comarca, la majoria tenen una economia amb una forta exposició al sector turístic i de serveis. Són Sant Feliu de Guíxols (-84), Palafrugell (-72), Torroella i l'Estartit (-42), Calonge i Sant Antoni (-39), La Bisbal d'Empordà (-39), Palamós (-36), Castell-Platja d'Aro (-12), Begur (-9), Pals (-7) i Mont-Ras (-7). També cau l'atur a Forallac, Gualta i Garrigoles (-3); a La Tallada d'Empordà, La Pera i Santa Cristina d'Aro (-2); i a Jafre, Corçà, Bellcaire d'Empordà i Ullà (-1).

A Vilopriu, Fontanilles, Verges, Parlavà, Torrent i Ultramort no hi ha ni augment ni descens de l'atur i a la resta de municipis un lleuger ascens liderat per Vall-Llobrega (+4).

En nombres absoluts lidera l'atur Sant Feliu de Guíxols amb 1.079 aturats, seguit de Palafrugell  amb 1074 i Palamós amb 858. Tots els municipis de la comarca tenen com a mínim una persona apuntada a les llistes del L'atur cau al Baix Empordà per l'inici de la temporada turística.

Pel que fa a la taxa d'atur la lideren un grup de quatre municipis per sobre el 13% són Palafrugell, Ullà, La Bisbal i Calonge i Sant Antoni.  Sant Feliu de Guíxols i Palamós freguen el 13% però no hi arriben i Castell-Platja d'Aro es troba al voltant de l'11%. Per sobre el 10% hi ha Mont-Ras, Vall -Llobrega i Torroella de Montgrí i l'Estartit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia