El projecte de reforma de la Residència Surís s'adapta a la nova normativa estatal

La reforma i possible ampliació de la Residència Surís, a Sant Feliu de Guíxols, comença a caminar. L'Ajuntament ha encarregat a l'empresa pública Sumar un estudi, previ a la redacció del projecte, per adaptar el futur equipament a la nova normativa estatal dels serveis de dependència. Aprovada l'estiu passat, l'administració obliga que els centres redueixin les seves places i alhora, ampliïn el nombre d'habitacions individuals.

Els estralls derivats de la pandèmia van suposar un punt d'inflexió en la gestió de les residències d'arreu del país. Els models basats en grans espais comuns i un alt nombre d'usuaris van quedar en entredit i és per això, que el Govern central i les comunitats autònomes van aprovar, l'estiu passat, una normativa encarada a reduir les transmissions víriques.
 

Es redueixen els volums de les antigues residències, i es deixen de banda els grans espais comuns, que són més vulnerables a les pandèmies. - Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols

El nou model contempla que les residències ofereixin un màxim de 90 places. A més, els seus usuaris s'han de distribuir en unitats de convivència de 15 persones i s'han de potenciar les habitacions individuals. Tot plegat, per reproduir una llar convencional i oferir un tracte personalitzat.

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, el consistori "ha hagut de reformular el projecte de la Residència Surís" i ara, ha encarregat un estudi per adaptar-lo a la normativa.
 

Ens vam posar en contacte amb Sumar, que és un òrgan depenent de la Diputació de Girona, especialista en equipaments socials. Així, vam iniciar les converses perquè vinguessin a fer un estudi de la Residència Surís. Per tant, el projecte inicial de fer un centre d'entre 130 i 150 usuaris, ha quedat reduït entre 75 i 90 places. - Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols

Durant tres mesos, l'empresa Sumar definirà el futur espai, i a més, estudiarà les necessitats econòmiques i de recursos humans. Un cop enllestit l'informe, es presentarà a la Generalitat per tal de buscar una línia de finançament i posteriorment, es licitarà la redacció del projecte. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia