La Cistelleria Ayats tanca les portes després de 120 anys

Palamós

Data: 18/09/2019

Intervé: Dolors Martos, Cistelleria Ayats

Palamós veurà a finals d'aquest mes de setembre com una altra de les botigues amb més empremta del poble tanca les portes. Després de 12 dècades d'activitat comercial la Cistelleria Ayats dirà adéu a la vila

Durant aquest període hi ha hagut fins a tres generacions de la família que han dirigit el negoci en tres etapes ben diferenciades. La botiga es va inaugurar el 1899 en un moment on el material principal era l'espart, utilitzat en els fregadors de peix i amb cabassos grans que transportaven tota mena de materials. 

La segona etapa del negoci va coincidir amb l'arribada del turisme a la Costa Brava, a Catalunya i a Espanya. A la vegada, ja es començava a buscar més l'estètica dins la cistelleria amb diferents tipus de palla i bambú. 

A la última etapa, la corresponent a l'actual propietària, Dolors Martos, es va deixar enrere el cistell de vímet i es va entrar de ple a una època on el cistell ja té més importància per la decoració de la llar. La propietària actual Dolors Martos comenta el canvi de comportament dels consumidors respecte els petits negocis.

Amb aquest ja són dos els negocis històrics del municipi palamosí que han abaixat les seves persianes en qüestió d'un mes després del tancament de la llibreria la Gavina. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia