Calonge i Sant Antoni tindrà 7 passos de vianants intel·ligents

Calonge i Sant Antoni

Data: 09/05/2018

Intervé: Jordi Soler, Alcalde

La implantació de 7 passos de vianants intel·ligents als carrers de Calonge i Sant Antoni ja ha començat. Les obres han començat aquest mes de maig, i es preveu que puguin acabar en unes tres setmanes. Amb aquests 7 passos de vianants Calonge i Sant Antoni es convertirà en el municipi de Catalunya que més instal·lacions d’aquest tipus té en els seus carrers. El projecte de passos de vianants intel·ligents té un pressupost de 75.000 € i s’emmarca en l’estratègia Smart City que impulsa l’Ajuntament de Calonge – Sant Antoni

Els passos de vianants intel·ligents s’estan instal·lant a les principals avingudes del municipi i en els punts considerats més problemàtics. En aquest sentit, n’hi haurà dos a l’Avinguda Catalunya, dos a l’avinguda de la Unió, dos més a l’Avinguda Sant Jordi i un a l’Avinguda d’Andorra. Aquests passos incorporen unes plaques lumíniques de díodes de led que fan que quan un vianant s’hi acosta el pas s’il·lumina, així com també s’il·luminen les senyals verticals. El sistema detecta el moviment i s’activa quan s’hi acosta un vianant i és especialment efectiu durant la nit, en hores de poca visibilitat o amb condicions atmosfèriques adverses.

Passos de vianants adaptats

Els nous passos de vianants intel·ligents complementen el projecte d’adaptació de 30 passos de vianants per fer-los accessibles, complint d’aquesta manera el resultat del procés de participació ciutadana que va tenir lloc l’any passat i en el que van participar més de 400 persones. Entre les propostes plantejades a la ciutadania, la que va tenir més suport va ser la de continuar adaptant els passos de vianants del municipi per tal de fer-los accessibles a tothom.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia