Un centenar de persones protesten contra l'excés de formigó a Rius i Calvet

INTERVÉ: Toni Sala, Alerta Sant Feliu

Prop d'un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge a Sant Feliu de Guíxols per mostrar la seva desaprovació cap al projecte d'arranjament de l'entorn del passeig Rius i Calvet. Sota la crida "Prou formigó!" aquesta ha estat una mobilització promoguda per la plataforma Alerta Sant Feliu

Denuncien que l'Ajuntament ha tal·lat arbres catalogats, ha eliminat tres balcons de l'arquitecte Joan Bordàs considerats patrimoni distintiu de la ciutat i, especialment, que ha eliminat l'estany que envoltava l'escultura 'La Costa Brava' de Joan Rebull, que es mourà d'emplaçament. Tot per, segons creuen, afavorir els interessos privats dels negocis de la zona. Veuen que és tard perquè hi hagi canvis però volen demanar fins l'últim moment que no es cobreixi de formigó el moll de Garbí, fins ara de pedra natural. 

Des d'Alerta Sant Feliu es mostren contraris al model de ciutat que desenvolupa el govern de l'alcalde Carles Motas. El titllen, entre d'altres adjectius, de megalòman i inconscient. 

L'acte d'aquest diumenge ha comptat amb la lectura d'un manifest de denúncia per part del cantautor Rafael Subirachs i amb una petita marxa cap al moll de pedra que volen protegir del formigó. Saben que serà gaire impossible aturar-ho però no volen callar. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia