La nova estació d’autobusos de la Bisbal, a punt per entrar en funcionament el 27 de març

La Bisbal d'Empordà

Data: 17/03/2021

Finalitzada la nova estació d'autobusos de la Bisbal d'Empordà. Un projecte que ha passat per mans de diversos alcaldes de la capital, i que després d'anys de lluita finalment veurà la llum i s'inaugurarà en els pròxims dies, a finals d'aquest mes de març del 2021.

La nova estació s'ubica a l'inici de la carretera de Cruïlles, a tocar del CAP Doctora Casaponsa, i lleugerament apartada del centre històric de la ciutat. Comptarà amb quatre andanes i un edifici de serveis coberts per una gran marquesina.

La infraestructura ha estat dissenyada de manera que tots els autobusos que hi arribin puguin ser vehicles adaptats.

Pel que fa als horaris, s'està treballant en com poder generar millor connectivitat amb les sortides i arribades dels trens. Avui dia no hi ha bona coordinació d'horaris.

Per altra banda, s'ha canviat la ruta del transport públic. Fins al dia d'avui s'entrava fins al centre de la Bisbal, arribant a congestionar el trànsit en un dels punts més transitats com és la carretera de les Voltes. Ara, més enllà de l'estació, s'han creat dues parades més en punts clau de la ciutat, com les avingudes Josep Irla i Josep Tarradellas. També s'està millorant el vial que va direcció Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura que connecta l'estació amb la rotonda.

En la visita a les obres, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, ha reivindicat l'aporta pel transport públic com una prioritat de país, així com ha fet valdre la capital baix empordanesa com un punt neuràlgic i estratègic del territori, en el qual era necessari portar a terme aquesta obra de millora dels equipaments i instal·lacions.

Els treballs, que han comportat una inversió de prop d'un milió d'euros, es van iniciar el juny del 2020 i per tant, han tingut una durada de nou mesos.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia