Palamós iniciarà el mes vinent les obres de restauració del seu camí de ronda

Palamós

Data: 26/08/2020

Intervenen: Lluís Puig, alcalde de Palamós, i Pere Aragonès, vicepresident del Govern de Catalunya

En els últims anys, els camins de ronda que ressegueixen el litoral de la Costa Brava han rebut un creixent nombre de visitats. Concretament a Palamós, el tram que uneix les platges de La Fosca i El Castell s’ha vist deteriorat per l’alta afluència de públic. Per aquest motiu, durant la segona quinzena de setembre s’iniciaran els treballs de restauració d’aquest camí amb un cost total d’un milió 92 mil euros.
 
Segons el consistori, l’objectiu d’aquest projecte és potenciar el turisme de natura i alhora, integrar la nova infraestructura amb el seu entorn natural, per tal que l’impacte al medi sigui mínim. També es vol oferir una accessibilitat segura i sostenible pels visitants del camí de ronda de La Fosca a El Castell.

Els treballs de restauració impliquen estendre sauló damunt la superfície, on ja existeix traçat amb poc pendent, i terra sòlida, quan el camí presenta una major inclinació. D’altra banda, en els indrets que actualment no existeix camí, es construiran passeres de fusta ancorades a la roca i a les zones on el traçat passa molt proper als penya-segats s’instal·laran baranes per seguretat.

El projecte presenta un traçat global d’uns 3,5 quilòmetres, dels quals només 431 seran de nova formació. Pel que fa a les obres de restauració, aquestes s’iniciaran la segona quinzena de setembre i es preveu que s’enllesteixin en un termini màxim de sis mesos.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia