Creix un 9% la població del Baix Empordà que emigra

Baix Empordà

Data: 24/04/2018

La població gironina que marxa a l'estranger per guanyar-se la vida no para de créixer des de l'esclat de la bombolla financera el 2008. La xifra s'ha multiplicat per 2,5 en els últims nou anys segons dades de l'Institut Català d'Estadística (Ideescat). Al Baix Empordà la població que ha marxat a viure a l'estranger ha crescut un 9% entre 2016 i 2017, una xifra similar al global de les Comarques Gironines.

 Més de 4.882 baixempordanesos i baixempordaneses han marxat a viure a l'estranger en un any. La majoria han anat a viure en països de la U nió Europea, 2.852 persones. Fora de la UE l'Amèrica del Sud, amb 716 persones, països europeus fora del club comunitari, 653 i l'Amèrica Central i del Nord, 469 són les destinacions on els i les emigrants han trobat més oportunitats. La principal destinació pel que fa als Estats és França.

Creixement enorme

L'evolució en el conjunt de les Comarques Gironines és simptòmàtica de la falta d'oportunitats laborals per al jovent. Entre 2009 i 2017 la xifra de gironins i gironines que han emigrat ha passat de les 9.943 persones a les 24.822.

Les dades d'emigració de les Comarques Gironines són el doble de la mitjana estatal i superiors a la mitjana catalana. Són xifres que tenen en compte els nascuts i nascudes a les Comarques Gironies com aquelles persones que s'hi han nacionalitzat.

Un 36% dels emigrants són nascuts a Catalunya, mentre que un 44% són persones que en el seu dia van

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia