La nova estació de busos de Palamós disposarà de 7 andanes

Palamós

Data: 17/06/2024

La nova estació de busos de Palamós disposarà de 7 andanes i es preveu una demanda anual de 243.000 viatgers. Les obres s'acabaran a la tardor i compta amb una inversió de 2,8 milions d'euros.

Les obres de construcció de la nova estació d'autobusos a Palamós avancen a bon ritme. Es preveu que els treballs, que es van iniciar al febrer, finalitzin al darrer trimestre d'aquest any, és a dir, aquesta tardor. El pressupost és de 2,8 milions d'euros i compta amb fons europeus. Es preveu que aquesta actuació millori la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona, especialment de la comarca del Baix Empordà, i sobretot de la circulació per l'interior del municipi de Palamós.

La nova instal·lació s'està construint a la prolongació del carrer d'Enric Vincke i es preveu que ocupi una superfície total d'uns 4.000 m². En total comptarà amb 7 andanes per als autobusos en semibateria i també constarà d'un espai de parada ràpida i una zona d'estacionament d'autobusos en fila davant de les andanes. Es preveu que absorbeixi més de 243.000 viatgers anualment.

L'edifici de l'estació serà de planta baixa i acollirà una sala d'espera climatitzada amb connexió de fibra òptica, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Així mateix, aquest nou equipament disposarà de panells electrònics informatius dels horaris i incidències, sistema de megafonia i videovigilància. L'obra inclourà també la instal·lació de panells fotovoltaics per autoconsum de l'estació.

El consistori ha modificat el Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) amb l'objectiu d'obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d'aquest equipament. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia