El 66% dels enquestats veu positiu pacificar les avingudes S'Agaró i Cavall Bernat

El 66% dels enquestats veu positiu pacificar les avingudes S'Agaró i Cavall Bernat
La valoració dels participants en l'enquesta en relació al fet que l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro vulgui impulsar un projecte de pacificació de les avingudes és positiva majoritàriament (66’09%). De cara al futur es diferencien les actuacions a realitzar en un o altra espai, essent la zona d’us exclusiu per a vianants la més recolzada per a l’Avinguda de S’Agaró, on també les valoracions de l’estiu han estat més favorables. Alhora, ciutadans i turistes coincideixen a destacar que la mesura ha suposat més seguretat, confort i garanties de distància social. En canvi, a l’entorn de l’experiència a l’Avinguda del Cavall Bernat es manifesten més dificultats, sobretot pel que fa a la mobilitat.
 
En relació a la valoració del trasllat de les places d’aparcament del centre a altres zones del municipi ha estat positiva en un 58’90%, que són els que han considerat adequada la nova oferta de places gratuïtes. Finalment la resposta oberta de l’enquesta ha tingut un participació del 57’63% (272). D’aquestes, el 64’34% expressen valoracions positives, el 41’10% negatives i l’1’37% neutres. Les desfavorables se centren en les dificultats de mobilitat, d’accés al centre, els desplaçaments fins als aparcaments de les persones amb mobilitat reduïda o l’increment del soroll per als residents. Entre les favorables les coincidències principals són la consolidació de l’atractiu del centre comercial a cel obert, el benestar i la qualitat de vida que suposa prioritzar les persones per davant dels vehicle o la millora acústica i mediambiental de la zona.

 
Avinguda de S’Agaró

La valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és positiva en un 57’41% , en diferents nivells, a partir l’elecció entre vuit afirmacions possibles, especialment entre els que no hi tenen relació directe (61’78%) més que entre els que sí que ni tenen (53’68%). La sensació favorable augment fins al 67’10% entre els turistes i visitants, tot i que el 33% opinava que generava dificultats de circulació o d’aparcament al centre de la ciutat.
 
Pel que fa a les opcions de futur, un 72’34% creu que cal fer-hi alguna actuació (68’75% si tenen relació amb la zona i 76’64% si no n’hi tenen); i l’opció preferida és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (45’11%), per sobre de la possibilitat que sigui de prioritat per a vianants amb un carril per a vehicles (13’83%) o de l’ampliació de les voreres fins a l’actual Zona Blava (13’40%).
Sobre la possibilitat de tancaments temporals de l’avinguda un 64’67% n’és favorable per davant el 35’33% que creu que no s’hauria de fer mai. Entre els primers, l’opció més escollida és el tancament permanent (29’55%) per davant de fer-ho tots els caps de setmana i festius de l’any, estiu i setmana santa (23’55%), només els mesos d’estiu (7’92%) o tots els caps de setmana de l’any i també els mesos d’estiu (2’78%).

Avinguda del Cavall Bernat

La valoració de l’experiència de l’estiu passat dels ciutadans, explotadors i propietaris dels locals de l’avinguda i de la seva zona d’influència és lleugerament desfavorable en un 48’98%, en diferents nivells, a partir l’elecció entre vuit afirmacions possibles, especialment entre els que hi tenen relació directe (58%), més que entre els que no n’hi tenen (42%) que de fet, majoritàriament en són favorables (58%).
 
Pel que fa a les opcions de futur, un 62’80% del total creu que cal fer-hi alguna actuació (57’31% si hi tenen relació amb la zona i 69’35% si no n’hi tenen); i l’opció preferida més enllà de no fer-hi res (37’20%) és convertir-la en una zona d’ús exclusiu per a vianants (26’02%), per sobre de la possibilitat de l’ampliació de les voreres fins a l’actual Zona Blava (20’43%) o que sigui de prioritat per a vianants amb un carril per a vehicles (16’34%).
Sobre la possibilitat de tancaments temporals de l’avinguda, un 53’20% n’és favorable per davant el 46’8% que creu que no s’hauria de fer mai. Entre els primers l’opció més votada és la de tots els caps de setmana i festius de l’any, estiu i setmana santa (21%), per davant de fer-ho sempre (17’20%), només els mesos d’estiu (8%) o tots els caps de setmana de l’any (3’8%).

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia