Les teranyines no poden sortir a la mar a causa del temporal

El temporal que afecta, des d'aquest dilluns, la franja litoral del Baix Empordà ha condicionat la feina dels pescadors. Les flotes d'encerclament i les embarcacions artesanals s'han quedat amarrades als ports de la Costa Brava, i s'espera que tornin a la mar a finals d'aquesta setmana.

Aquest dimecres ha vingut marcat per la pluja i la inestabilitat a la comarca i això, és sinònim que la borrasca Isaack encara no ha emès el seu particular adeu. Ahir, de fet, es van registrar onades de fins a 9 metres a la boia del cap de Begur, que han repercutit en la pesca d'encerclament. Fa un mes que els seus professionals van tornar a la mar, després de la veda biològica, però des del dilluns les flotes de la Costa Brava resten amarrades als ports.
 

No hem pogut sortir durant tota la setmana i aquesta nit segurament tampoc ho podrem fer. Així doncs, estem a l'espera de dijous. A vegades, quan fa mal temps intentem sortir a la mar i, si no hi ha vent encara podem pescar. Tot depèn de les condicions climàtiques. - Carmelo Martínez, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols

La situació no és un fet excepcional. Els pescadors ja compten que, durant alguns dies a l'any, hauran d'aturar la seva activitat, a causa del mal temps. N'és un exemple, la presència de la tramuntana de les darreres setmanes, que els ha obligat a limitar les zones de pesca. 
 

Hem tingut un parell de setmanes amb episodis forts de tramuntana, que ens han limitat la feina. Això, però és habitual en aquesta època de l'any.

No obstant, l'actual temporal de llevant està actuant amb més fúria. Per això, han advertit que des del Glòria no havien patit res semblant.
 

Des del temporal Glòria que no teníem un vent de llevant tan fort. Són episodis que, com a mínim duren una setmana, en canvi, la tramuntana ens deixa més marge de maniobra.

Des d'aquest dilluns, les 3 embarcacions de pesca d'encerclament de Sant Feliu de Guíxols resten amarrades al port. Els mariners de la Dorada Costa-II, del Sant Genís i la Senyera II aprofiten per efectuar tasques de reparació i, esperen amb un ull posat el cel, que durant la nit de dijous puguin sortir de nou a feinejar. L'estampa de la localitat s'ha reproduït al conjunt de la Costa Brava, i és que tampoc han treballat les teranyines de la Confraria de Palamós i l'Estartit.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia